lørdag 11. september 2010

Tur med guttungen:)


Guttungen på 9 år er heldigvis like glad i å ut i skog og mark som jeg er, men jeg er veldig nøye med at han trenger bare å være med om han vil, har han ikke lyst til å ut i skogen så slipper han..da tar vi heller en tur når han får lyst...ganske enkelt fordi jeg vil at det ska være noe han liker og ikke noe han MÅ.
Vi tok en tur idag for å se etter tranene som holder til rundt oss..
Først fant vi en nysgjerrig hjort som helt glemte å være redd når den så oss...men etterhvert ruslet den inn i skogen og ble borte..regner med at vi møter den igjen om ikke noen jegere gjør det før oss.....


Og sannelig var vi heldige og fikk se tranene og (den i midten er årets unge) de lettet og fløy før jeg rakk å få tatt bilder av dem på landjorda, men jeg har planer om å ta en tur og prøve å få til det senere. Er begrenset hvor nærme dyra en kommer når en har med seg en skravlete 9-åring:):)

Er fullt klar over at det blir store bilder når en trykker på dem, men jeg får ikke til å forminske dem....programmet jeg bruker vil ikke gjøre det når jeg har beskjært bildene og lagret dem i redigeringsprogrammet jeg bruker..skal finne ut hva jeg gjøre feil...når jeg får tid:)

fredag 10. september 2010

En helt utrolig og fantastisk tur til Dovre 8 sept!



Jeg er så heldig at jeg har ei "turvenninne" eller egentlig så er hun "vanlig" venninne og, men hun her har samme gleden over å ferdes i skog og mark som det jeg har, så det hender seg at vi tar noen turer (det har etterhvert blitt mange fine turer forresten:)
Uansett så fikk vi pluttselig den ideen en dag at vi skulle ta oss fri fra arbeid og ta en dagstur til Dovre. Egentlig tenkte vi å ta det neste uke, men siden været var praktfullt onsdagen som var så tok vi det da.
 Vi kjørte oppover og vel oppe på Dovre ble vi møtt av den utrolig fine naturen:)




Vi stoppet litt her og der før vi tilslutt av en eller merkelig grunn havnet på en sidevei, hvor vi parkerte bilen og gikk videre til fots....Vi klaget ikke på utsikten ihvertfall. Med så mye fin natur på alle kanter var vi overlykkelige over hvor vellykket turen var, vi hadde håpet å få se spor etter moskusen, men vi hadde ingen forhåpninger om å se noen. Vi har begge passert Dovre i årevis uten så mye som å se snurten av moskus:)














Lar bare bildene tale for seg selv jeg...tenkte ikke så mye på teknikk og lys når jeg tok bilder denne dagen....vi storkosa oss med å ta bilder uansett:)

Vi gikk opp en dal og skulle svinge opp på en litt mindre vei (vi holdt oss til veier og stier i frykt for å gå oss bort) da jeg pluttselig la merke til noe litt bortenfor oss........Vi sto ei stund og diskuterte oss imellom...for det kunne da vel ikke være....??



Joda, og gjett hvem som kom ruslende rett mot oss :D:D



Vi visste godt av vi skulle holde oss på god avstand fra disse praktfulle og staselige dyra, men denne kom rolig ruslende mot oss og gav seg til å beite 45-50 meter unna der vi sto..Heldigvis sto vi oppe på en liten topp og vi hadde en vei under oss så vi hadde litt avstand allikevel:)


Han brydde seg så lite om oss at han likegodt la seg til å SOVE etter ei stund:) Vi hadde for lengst satt oss ned, tatt masse bilder og funnet frem matpakker. Vi ville ikke forstyrre han unødvendig og for å komme oss ned til bilen igjen måtte vi gå nokså nærme forbi han og det tok vi ikke sjansen på!
Hadde ikke noe å si for oss at vi satt der i flere timer...Dette var over all forventning og en opplevelse av de virkelig sjeldne.









Noen av bildene er tatt med 400mm zoom så de er nok litt uklare, pluss at hun som tok bilder var en smule skjelven på hånda over det hun hadde forran seg...hihi:)



Møtet med elgoksene:)


For noen uker siden tok jeg en litt lengre skogstur opp til et natureservat som ligger ikke langt fra der vi bor. Hadde egentlig planer om å ta bilder av et Storlompar som jeg vet holder til ute på et vann der, men dem så jeg ikke noe til denne kvelden.



Jeg fant derimot disse to ved et lite tjern...jeg trodde først det var en okse og ei ku, men når jeg fikk sett nærmere på bildene så jeg at det var to okser:)
Den ene ble skeptisk til mennesket som sto og tok bilder, mens han som var i vannet tok det hele med ro og spiste seg ferdig før han vasset i land og forsvant rolig avgårde....




Det var dårlig lys og bildene er forstørret en del så derfor ser de nokså "grumsete" ut, men jeg turte ikke å gå nærmere disse to:)