fredag 25. mars 2011

Fullmånebilder er ikke så enkelt:)


Hadde jo fullmåne med svær måne og greier for noen dager siden, jeg gjorde forsøk på å ta bilder, men det er ikke så enkelt fant jeg fort ut!!
Tok sin tid å få lagt dem ut fordi været pluttselig fant ut at det skulle bli både flom, storm og forrykende snøvær på 2-3 dager...Det betyr med andre ord at min bedre halvdel har vært borte for å hjelpe til med å holde vann og snø unna. Og jeg har fått mer en nok å henge fingrene i her hjemme. Pluss en dundrende hodepine som har en lei tendens til å dukker opp når jeg behøver den minst.


Uansett ble det noen slags bilder av den fullmånen....ikke noe å skryte av akkurat, men artig lell:-:)
 Måtte sende ene objektivet mitt på service og ny kortleser må anskaffes da det tydeligvis er den som er problemet og ikke minnekortet som jeg har trodd tidligere. Så jeg føler meg litt "naken" uten det objektivet, men det kommer tilbake...friskt og raskt....forhåpentligvis før våren setter inn for alvor.



Begynner å kjenne at våren godt kan komme nå, nytt telt er innkjøpt da det gamle for lengst har passert pensjonsalderen....Må mest sannsynlig anskaffe ny sovepose og underlag og siden denne kroppen begynner å merke alderen og vil ligge godt og varmt :-) Så til våren blir det telttur med kamera både i nærheten her og litt lenger unna.


Drev og fikla med hvitbalansen på disse to bildene, men syns fargene på det nederste ble best...og mest likt virkeligheten. Hunden var selvfølgelig med, greit med selskap :-)


fredag 11. mars 2011

Enda mer nordlys!!


På tross av et vær som har skiftet mellom full snøstorm og skikkelig vårvær den siste uka så dukket dette opp på himmelen i går kveld. Var egentlig bare flaksen at jeg oppdaget det, da en katt vi hadde for flere år siden pluttselig satt på trappa til melkerommet og ventet på mat....er godt over året siden den var "hjemme" sist. Stakkaren bar tydelige preg av å ha blitt "villkatt" der han satt med et øre som var så og si borte og kroppen godt merket av utallige slåsskamper. Han fikk mat og ruslet deretter nedover veien igjen......Var tydelig at han ikke hadde planer om å bli hjemme ivertfall, men han var skikkelig feit, så jeg er temmelig overbevist om at han holderr til et sted med tilgang på mat.



Uansett, det var ikke katta som var hovedpoenget i går kveld, det var et svakt lys på himmelen som jeg i første omgang trodde var skyer, men etterhvert la jeg merke til at det var det så absolutt ikke..Så da bars det inn for å hente kamera, stativ, fjernutløseren og ikke minst ULLGENSEREN min :-)


Jeg sliter med Picasa innimellom, når bildene kommer dit blir RAWbildene fryktelig lyse og ikke minst stripete og "rare", de blir ikke sånn i Elements....lurer på om det er noe med innstillingene i Picasa..
Det vises godt på bildene jeg tok i går, selv om jeg prøvde å få det bort.


Kan godt være fotografen som ikke har peiling nok på hva hun driver med og derfor blir bildene sånn og, eller så er hun litt på jordet med kamerainstillingene sine...så jeg kan nok ikke legge all skylda på Picasa :-D
Jeg får trøste meg med at nordlyset kommer tilbake, enten i år eller neste vinter...Håper på mer peiling da!!










onsdag 2. mars 2011

Nordlys og nesten katastrofe


Hadde for lengst inntatt horisontalen på sofaen, sett en episode med CSI og var egentlig ganske klar for å finne senga, da min bedre halvdel kom inn og sa at det var sånn "lys" på himmelen som jeg likte å ta bilder av.....
Oi oi, da var det bare kravle seg opp av sofaen, finne kamera, sko og ut å ta blilder!!
Er lenge siden jeg har sett så kraftig nordlys her som det var i går kveld, rett og slett nydelig!!


Og så var det den delen med å ta bilder da......nordlysbilder er absolutt ikke min sterke side, og med en hjerne som egentlig var i full gang med å gå inn i sovemodus så ble det så som så, men jeg prøvde og resultatet ble ganske brukbart (etter min mening)...jeg måtte inn igjen og hente stativet, fomle litt for å  få på plass kameraet i og så fortsette å ta bilder. Jeg skulle så gjerne ha sett dette tidligere på kvelden sånn at jeg hadde kommet meg opp til en høy bakke vi har, der det er utsikt til alle kanter og ikke så mye forstyrrende lys...men ser jeg antydningen til nordlys i kveld, er det strake veien opp dit. Er umulig å vite når neste sjanse for å ta bilder av nordlyset dukker opp så en får benytte de sjansene en får :-)


Tok en hel del bilder og kom inn glad og fornøyd etter et god stund ute og nordlyset begynnte å forsvinne....at jeg bare hadde tøfler og en tynn genser på er ikke så nøye :-) Ivrig som jeg var på å få sett bildene skikkelig skulle jeg laste dem over på pcen med en gang.....
Ja, satte kortet i kortleseren, ventet til den hadde jobbet ferdig, og når jeg trykket "hent" for å hente bildene kom det beskjed om at det ikke fantes bilder på kortet!!!!!
 Du og du.......ut med kortet for å prøve igjen, samme resultat, prøvde å hente bildene via andre programmer på pcen, nei....samme beskjed, kortet var tomt :-(   Etter å ha prøvd alle mulige ting i en times tid måtte jeg bare innse at nordlysbildene mine ikke fantes....DET var skuffende og ikke minst ergelig. tok en tur ut for å se om det fortsatt var nordlys, men nå var det så svakt at det var ingen vits i å ta bilder!


Men etter å ha søkt litt rundt på nettet fant jeg jeg programmer som skulle finne og gjennopprette bilder som forsvant på minnekort....jeg prøvde flere, men ingen av dem fant nordlysbildene....Jeg gjorde et siste forsøk, da var klokka blitt 2 på natta og utrolig nok klarte programmet å finne bildene som var forsvunnet, pluss en hel haug med andre som jeg hadde slettet tidligere.....Takk og lov, det var en meget lettet Anne som omsider kunne finne senga kl 3 i natt :-) og for sikkerhets skyld...bildene er nå lagret på flere forskjellige plasser :-)

tirsdag 1. mars 2011

Hodepinedag..


Enkelte dager er verre enn andre, dagen idag er en sånn.....skikkelig hodepinedag....men men, det går over, så lenge hun som eier hodet har vett nok til å ta det med ro så lenge det står på :-)
Egentlig skulle jeg vel ha funnet sofaen ei lita stund, men samvittigheta er bedre om jeg holder meg sittende på en stol (kan da vel ikke ligge på sofaen midt på dagen, en helt vanlig tirsdag :-P )


Men jeg kan iallefall få lagt ut noen bilder jeg har tatt litt sånn nå og da tidligere.....har gått over til å bruke Picasa og ting ble pluttselig så mye enklere, skjønner ikke hvorfor jeg ikke har gjort det tidligere....Men gamle vaner er nok vondere å vende for enkelte av oss :-)



 Bildet under her er av "spiseplassen" til en hare som har hatt tilhold her i hele vinter, utrolig koselig å ha et såpass sjeldent dyr som haren i hagen sin, men jeg tror nok ikke epletreet under her enig i akkurat det.
Eller sjelden og sjelden, det er harespor absolutt overalt rundt her og når jeg var på skitur i skogen i helga så jeg utrolig mye nedgnagde greiner og harelort så denne vinteren er det mye av den...

Den som holder til i hagen vår sitter under fuglebrettene og eter solsikkefrø og havre som har falt ned, pluss greinene til epletreet da :-)
Den sitter bare et par meter fra husveggen, og når jeg og guttungen står i vinduet å ser å den, titter den bare på oss ei lita stund før den fortsetter å ete.... Ser sporene går bortover mot kirkegården så det er nok fare for at en del planter og busker der har fått gjennomgå og, men den må jo ha mat..
Tok bilder av den en kveld den satt utenfor her, men de bildene har forsvunnet på veien fra kameraet til pcen, utrolig irriterende. men er sånnt som skjer.. får vel nye sjanser!