lørdag 11. mai 2013

Tur 11 mai 3013




Har vært dårlig med liv her inne lenge nå, men får prøve å ta meg i nakken og huske å oppdatere iblant :-)
 
Det rusler og går mot vår, heldigvis
... Det blir mer og mer liv ute i naturen for hver dag og jeg kan igjen rusle lange turer i skog og mark...med kamera!
Etter jobb i dag pakket jeg sekken og dro oppover skogene for å se etter fjellvåkparet som har vært her siden tidlig i vår.  Jeg ser dem her hjemme hver dag når de flyr over husene på leting etter mat, men nå som snøen  begynner å forsvinne innover skogene og myrene lenger opp her så drar de dit på leting etter mat.

Jeg traff ihvertfall på en del småfugler på turen idag....





Stamphusfossen er på sitt mest "buldrende" akkurat nå, spørs om det ikke blir en tur hit med støvler, regntrekk og stativ en dag :-)




Enda en som har det travelt for tiden,  den satt langt borte og var ikke så veldig intr i at jeg kom nærmere idag så da ble bildene deretter, men hørte den godt inni skogen etterpå :-)
Blir nok en tur en dag for å prøve å komme litt nærmere.




Setter mer og mer pris på den naturen vi har rett utenfor stuedøra og vet at det ikke er mange forrunt å ha det sånn...
Bare en kort gåtur så er man langt til skogs :-)





Fant et ypperlig "rovfugletre" i dag regner med det har sittet mange i dette, men idag var det bare fjellvåkene som var i lufta og småfuglene som kvitret fra tretoppene.



Lastet opp bildene via et annet program idag for å prøve å få litt kjappere opplasting, men det var ikke lurt, ser det ble en elendig oppløsning så neste gang skal det gjøres på "gammelmåten" så får det heller gå tregt.



 Mange av disse som sitter og kvittrer i trær og busker for tiden.



Hvitveisa dukker opp i større og større mengder, og det sier jeg ikke neitakk til, en utrolig fin blomst.


 Hakkespetthull i et gamelt tre, så ikke ut som det var noen der enda, men skal holde et øye med det og se om noen flytter inn etterhvert.









Satt og tok bilder av hvitveisa idag da jeg la merke til fjellvåken høyt oppe i lufta, men det gikk ikke mange sekundene før jeg skjønnte at dette var større en våken...og ganske riktig, de hvite halefjærene er ikke til å ta feil av...havørna kom på snarvisit, dette er andre gangen på kort tid nå og jeg håper det blir flere, men at den kommer litt lavere etterhvert.




Og så fjellvåkene, det var jo de jeg skulle se etter på turen, og jeg fant dem etterhvert, langt innom et vann fløy de rundt på leting etter mat. De var som vanlig håpløst høyt oppe så bra bilder var umulig...pluss at fotografen er litt usikker på innstillinger og sånnt :-) Og sola kom rett imot..
Disse to bildene er av samme fugl, de var de eneste som ble sånn noenlunde, en ser ihvertfall at det er en fjellvåk. 




2 kommentarer:

  1. Flotte bilder fra ei skjønn jente :)

    SvarSlett
  2. Hallo Anne
    Her har du virkelig noen helt herlige flotte foto.
    Vakker natur.
    Ønsker deg en fin uke.

    SvarSlett