søndag 23. januar 2011

Ørn og bever.


For noen dager siden fikke jeg beskjed fra ei venninne av meg at hun hadde sett både ørn og bever når hun var på ridetur langs elva. Selvfølgelig måtte jeg avgårde og se om jeg kunne få et lite glimt av dem. Ørn er en av de fuglene jeg er mest fasinert av, og heldigvis er det mye ørn som flyr over her, men du og du så vanskelige de er å få tatt skikkelige bilder av..
Vel, dagen etter kledde jeg godt på meg og dro ned til elva, jeg fant elgen som et par dager før hadde gått gjennom isen og ikke kom seg opp igjen:( og i og med at ingen kom seg ut til den for å hjelpe den, ble den skutt av viltnemda. Tragisk, men bedre det en at den skulle dø langsomt i det iskalde vannet!
Dagen før hadde hele elgen ligget på isen, men når jeg kom hadde mye av den forvunnet ned i elva....Ikke så jeg tegn til noe ørn heller så jeg bestemte meg for å rusle lenger oppover i håp om å se beveren.
Ikke mye som var igjen av elgen etter av fuglene hadde forsynt seg og elva sakte men sikkert dro den under vann. Som sagt så ruslet jeg rolig oppover langs elva. Det var et lite lag med skare oppå snøen så det bråkte noe fryktelig når jeg gikk....ikke mulig å nærme seg eventuelle dyr lydløst med andre ord :)
Rent tillfeldig snudde jeg meg og så nedover mot der elgkadaveret lå og i det samme letta en diger ørn derifra og fløy rolig oppover elva...Den hadde kommet kjappt når jeg gikk videre,satt seg ned for å få tak i mat for så å lette å fly videre (eller så ble den redd når jeg snudde meg) Godt mulig den hadde sittet i nærheten og tok sjansen på å få seg litt mat når jeg gikk videre.Bildene ble så som så, jeg strever med å få til noe brukbart når det er snø og gråvær. Men en ser nå ihvertfall at det er ørn, Havørn om jeg ikke tar helt feil...prektige dyr!! Og denne var uheldig og mistet maten den hadde vært og hentet, skikkelig uflaks. Jeg ventet lenge på at den skulle komme tilbake, men jeg hadde nok skremt den såpass at den ikke kom tilbake på ei stund. Og siden elgen forsvant ned i elva så var sjansene små for at den kom tilbake dagen etter...og enda mindre sjanser for at jeg skulle være der akkurat da!!
 Gikk så videre for å se etter beveren, og jammen hadde jeg flaks der og :) den satt i en rolig vik av elva og hadde det egentlig ikke så veldig travelt, det dumme var at den satt med ryggen til så jeg fikk ingen bilder av hodet...men det gjør ingenting for jeg skal tilbake dit og ta mer bilder senere en dag.
Det finnes mye bever her omkring, men dette er første gangen jeg får se en og den var mye større en jeg hadde trodd..Jeg fikk kjappt bekreftet at disse dyra er ikke dumme...når jeg gikk litt for nærme så gled den ned i vannet og var borte, men så fort jeg gikk litt tilbake så kom den opp igjen, og gikk jeg noen steg nærmere så var den borte igjen.. Håper det er flere der og at de holder seg der til våren og det blir litt mer behagelig temperatur for den som skal sitte i skjul og prøve å ta bilder :-)

2 kommentarer:

 1. En tur som et Kinder-egg :-) tre overaskelser på en og samme tur, har du sett på maken da gitt. Helt målløs her jeg sitter i grunn. Flott, flott da gitt.

  En helg som ike akkurat har fristet til mye tur du, som å leve under en dusj i flere dager jo, men men en krysser fingre å håper det snart vil rette.

  Glad jeg over at du er tilbake igjen litt i bloggverden Anne, du er savnet når innelggene her står i stampe du vet.

  Klem fra en Anne til en annen.

  SvarSlett
 2. Takk for varm kommentar Anne :-) og du vet jeg savner ltit aktivitet her på bloggen, men vet det vil komme når du har tid og finner fotogleden for fullt igjen.

  Men jeg har viktige vettuge ord og komme med jeg ja, he he
  Oppstart av fotoklubb, vi er i gang, hatt to møter, mange eldremannfolk, få damer, så DU!!! trengs. I alle aldre, og så kjekt.
  I lokalene til OJF, ved Even skole, onsdag 2. mars kl 1900. Jeg venter på deg i døra med en varm klem :-)

  Vel, send meg en mail om du vil, adressen har du.

  SvarSlett