fredag 10. september 2010

En helt utrolig og fantastisk tur til Dovre 8 sept!Jeg er så heldig at jeg har ei "turvenninne" eller egentlig så er hun "vanlig" venninne og, men hun her har samme gleden over å ferdes i skog og mark som det jeg har, så det hender seg at vi tar noen turer (det har etterhvert blitt mange fine turer forresten:)
Uansett så fikk vi pluttselig den ideen en dag at vi skulle ta oss fri fra arbeid og ta en dagstur til Dovre. Egentlig tenkte vi å ta det neste uke, men siden været var praktfullt onsdagen som var så tok vi det da.
 Vi kjørte oppover og vel oppe på Dovre ble vi møtt av den utrolig fine naturen:)
Vi stoppet litt her og der før vi tilslutt av en eller merkelig grunn havnet på en sidevei, hvor vi parkerte bilen og gikk videre til fots....Vi klaget ikke på utsikten ihvertfall. Med så mye fin natur på alle kanter var vi overlykkelige over hvor vellykket turen var, vi hadde håpet å få se spor etter moskusen, men vi hadde ingen forhåpninger om å se noen. Vi har begge passert Dovre i årevis uten så mye som å se snurten av moskus:)


Lar bare bildene tale for seg selv jeg...tenkte ikke så mye på teknikk og lys når jeg tok bilder denne dagen....vi storkosa oss med å ta bilder uansett:)

Vi gikk opp en dal og skulle svinge opp på en litt mindre vei (vi holdt oss til veier og stier i frykt for å gå oss bort) da jeg pluttselig la merke til noe litt bortenfor oss........Vi sto ei stund og diskuterte oss imellom...for det kunne da vel ikke være....??Joda, og gjett hvem som kom ruslende rett mot oss :D:DVi visste godt av vi skulle holde oss på god avstand fra disse praktfulle og staselige dyra, men denne kom rolig ruslende mot oss og gav seg til å beite 45-50 meter unna der vi sto..Heldigvis sto vi oppe på en liten topp og vi hadde en vei under oss så vi hadde litt avstand allikevel:)


Han brydde seg så lite om oss at han likegodt la seg til å SOVE etter ei stund:) Vi hadde for lengst satt oss ned, tatt masse bilder og funnet frem matpakker. Vi ville ikke forstyrre han unødvendig og for å komme oss ned til bilen igjen måtte vi gå nokså nærme forbi han og det tok vi ikke sjansen på!
Hadde ikke noe å si for oss at vi satt der i flere timer...Dette var over all forventning og en opplevelse av de virkelig sjeldne.

Noen av bildene er tatt med 400mm zoom så de er nok litt uklare, pluss at hun som tok bilder var en smule skjelven på hånda over det hun hadde forran seg...hihi:)1 kommentar:

  1. Endelig!!! jett da om du har vært savnet jente!!
    nå skal jeg bare nyte her, spesiellt den turen til Dovre, heldiggris...

    Klem til deg

    SvarSlett