onsdag 30. mai 2012

Skogstur 29 mai 2012
Så en fossekall som fløy småirritert rundt når jeg trente hest i går, så når dagens arbeid var unnagjort pakket jeg fotosekken og ruslet avgårde for å se om jeg fikk noe bilde av den. Jeg så ikke snurten av den når jeg omsider kom meg opp til bekken hvor jeg så den tidligere på dagen, men det har egentlig ikke så mye å si for jeg fant masse andre ting å ta bilde av :-)Blå fioler som de under her er jeg vandt til, men de gule har jeg faktisk ikke sett før, fant dem langt inne i skogen ved en bekk, nydelige blomster ihverfall.
Og jammen fant jeg masse liljekonvall ved en restene av noen gamle husmannsplasser ikke langt fra der vi bor. disse er en av mine favorittblomster. Litt for tidlig å finne noen som blomstret skikkelig enda virket det som, så det blir en ny tur dit når blomstringen har kommet skikkelig igang:-)

Å ta bilder av småfugler er vanskelig, etter min mening....De er små, gjemmer seg lett bak greiner og blad...og ikke minst de er kjappe. Prøvde mange ganger å få tatt bilde, men innen jeg rakk å få kameraet opp til øynene var de borte...sukk!!


Mye enklere med store fugler som flyr litt saktere, selv om denne hegren var for langt unna til at det ble noe brukbart bilde.
Hørte tranene skrike på noen myrer lenger innenfor der jeg gikk, og neste gang jeg er oppi der blir det "tranejakt" med kamera. Hadde vært stor stas å få tatt bilder av traner på andre plasser enn bare på åkrene :-)Finner mange fine og bortgjemte plasser når en rusler rundt i skog og mark på egenhånd.
Og jada, snøskurene gikk ikke så altfor langt unna...og nå er det slutten på mai :-O


Har vært en del tømmerhogst rundt omkring oss i vinter (jeg er ikke så glad i at skogen blir nedhugget, men vet at det må bare til for at skogen skal fornye seg. Og så lenge nye trær blir plantet er det jo på en måte greit) Uansett så har det kommet frem nye områder, og når jeg ruslet opp til ei hytte som pluttselig hadde dukket opp fra skogen når trærne rundt ble hugget fikk jeg denne utsikten.... :-)
Bildene ble ikke så bra, men skal opp dit igjen på en dag med sol og blå himmel...
Så tre rovfugler som "lekte" seg i lufta når jeg sto der oppe, men de var for langt unna til at det nyttet å ta bilde.


Og så disse da, som vokser i tusentall på alle kanter rundt oss...
Hele skogbunnen er dekt av dem på enkelte plasser, og når de er vokst seg ferdige er det så og si umulig å komme frem, men fine er de, spesielt når kveldssola skinner på dem, noe den selvfølgelig ikke gjorde i går :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar