mandag 4. mars 2013

Et lite glimt av spekkhuggere !!På søndag var jeg og ei venninne en liten tur utover til Agdenes, det var dårlig vær og hadde egentlig ikke noe annet mål med turen enn å bare se om det dukket opp noe å ta bilder av..

På tur utover kom vi over en havørn som satt og spiste på utlagt åte ned mot fjorden, men på grunn av snødrev så ble de bildene temmelig dårlige...
Etter å ha snudd ved Agdenes fyr og satt nesene hjemover igjen fikk vi pluttselig glimt av finner i vannet...Vi stoppet på første og beste plass og ut av bilen for å se bedre....vi trodde først det var niser (som ikke er så uvanlig på disse kantene) men etter å ha sett store, spisse ryggfinner og glimt av hvite flekker når de var oppe for å få luft var vi ikke i tvil...det var spekkhoggere på besøk :)En flokk med ærfugler svømte litt forvirra unna da spekkhoggerne kom i fin flyt forbi dem.Den vesle flokken besto av 4 dyr, der i allefall en av dem var kalv. Mulig det var en til som var ung, ser nesten ut som 2 store og 2 mindre ryggfinner.
Litt vanskelig å se da det begynnte å bli mørkt og det var tungt skydekke med snø i lufta..Det var uansett en flott og mektig opplevelse å både se og ikke minst høre pustingen til de store dyra når de svømte avgårde :-)


9 kommentarer:

 1. Hallo Anne
  Så godt å se noe fra deg igjen. Lenge siden sist.
  Dette var utrolig mektige og flotte bilder.
  De er utrolig flotte når du får se dem slik live.
  Stor klems fra meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann :-)

   Lite å høre fr meg i det siste, men jeg lever og har det bra, bare mye å gjøre :-)
   Utrolig opplevelse å se dem sånn...og ikke minst høre dem :-)

   Ha en flott dag :-)

   Slett
 2. Ojjjj stiligt!!!må ha vært en opplevelse!!Mvh Anita

  SvarSlett
 3. Virkelig bra vennen!! en helt utrolig seie ble dette virkelig. Likte veldig ditt tredje siste bilde her jeg, noe litt spennend og spesiellt med bare de ryggfinnen som stikker opp av vannflata :-)

  SvarSlett
 4. Tusen takk Anne :-)

  Det var en flott opplevelse, og så totalt uventet da!!

  SvarSlett
 5. Men va fina bilder, vilken upplevelse det måste varit....så avis man är. Grattis till superbilder

  SvarSlett
 6. Merci et encore merci pur ces belles photos la chance

  SvarSlett