onsdag 13. november 2013

Høstens siste Dovretur!

Sist på oktober ble høstens siste Dovretur unnagjort,
Har håp om å få oppfylt ønsket om fotografering av moskus i vinterlandskap, men det blir i så fall ikke før etter jul :-)
Vi var heldige med været på den siste turen vår og, selv om det var kald vind og lav sol gjorde lyset hardt og skyggene veldig mørke.
Rotet litt med innstillingene på kameraet så jeg er ikke fornøyd med resultatene, men det får være lærdom til neste gang ;-)

 Vi fant fort en liten flokk med 2 kyr og 2 kalver ved Tverrfjellet, etter å ha beveget oss forsiktig rundt flokken for å unngå motsol så ble det noen bilder av dem.
De brydde seg lite om oss og la seg likegodt til å slappe av. Må nevnes at vi hadde en større flokk med ca 10 dyr et lite stykke unna, men vi valgte å la dem være og holdt oss ved disse.


Blir bestandig masse strå og lave busker i veien når jeg tar bilder av moskusen, hadde sluppet dette hadde vi vært oppe på selve høyfjellet, men lite å gjøre med, når dyrene holder til der det er mat, så jeg får bare irritere meg over forstyrrende strå.
Joda, de kan fjernes med redigering, men resultatet blir ikke bestandig like bra :-)Bestandig like morro å komme innpå disse dyrene og ikke bare ta bilder, men også oppleve dem og se hvordan de oppfører seg, man lærer noe nytt hver gang :-)
Er ihvertfall ingen tvil om at kyrne er mye mer vaktsomme og virker mer "hissige" enn oksene gjør, men det er jo helt naturlig siden kyrne som regel har kalver de skal beskytte :-)
Håper alle klarer seg gjennom vinteren og at de ikke blir rammet av sykdom eller ulykker. Og jeg ser frem til flere turer igjen neste år for å ta bilder av noen av de mest fantastiske dyrene som finnes i Norden (etter min mening ;-) )1 kommentar:

  1. Så exotiskt!! Supervackra bilder på ett djur som är enormt!
    Måste varit mycket spännande tur.

    SvarSlett