søndag 30. mai 2010

Langtur med overraskelse :-D


Hadde planlagt en tur opp i skogen idag siden jeg hadde fjøsfri og været var sånn noenlunde greit.
Måtte ta noen omveier da min bedre halvdel har spredd kumøkk på jordene så det var en smule "klissete" å gå der enda :-)
Hvitveisa er så og si overalt for tiden og det er ikke meg imot..Denne utrolig fine blomsten som vi kaller Bekkeblom finnes ved mange bekker og vannpytter.
Var en del folk ute og gikk tur idag så det tok ikke lange stunden før jeg tok av fra den vanlige skogsveien og forsvant oppover til steder der kun elg, rådyr og andre villdyr ferdes...Hadde lyst til å gå alene idag så da var det godt å komme seg litt bort :-)Frua under her møtte jeg også, men hun hadde det ikke særlig travelt, sto fortsatt bare å så etter meg når jeg hadde tatt mange bilder og jeg ruslet videre...

Og skjedde det som var en utrolig overraskelse, og noe jeg ikke glemmer med det første :-)
Jeg hadde vært langt innover skogene, mye lenger en jeg noegang har vært og var på tur hjemover igjen....
Det var stille og fredelig, faktisk ikke noe som helst å høre, anna en jeg som peste etter å ha gått over et bratt hogstfelt :-)
Pluttselig skriker det til høyre for meg, et stykke oppe i ei skråning og en stor fugl letter og kommer susende..... Wow tenker jeg og begynner å ta bilder, snakk om å være heldig!! før jeg pluttselig innser at det er MEG fuglen har i kikkerten....shit!!!
Heldigvis nøyer den seg med å sirkle over meg noen ganger før den lander i tretoppene igjen!
Javel tenker jeg.....snakk om mulighet...og fugleobjektivet (150-500mm) ligger hjemme...selvfølgelig!

Så bildene som følger er så som så, men tro meg.....om jeg noengang skal på de traktene igjen skal fugleobjektivet være meg, om jeg så skal bære meg ihjel!!


Er ikke vanskelig å se på denne hvem han ikke liker gitt!!
Jeg skjønte fort at den passet på noe og at jeg ikke hadde noe der å gjøre så jeg gikk rolig derifra, mens jeg tok bilder....Jeg måtte gå forbi der for å komme meg hjem, men det rare er at jeg merket ingenting når jeg gikk der første gangen??


Nydelige fugler er disse rovfuglene uansett.....


Bildet under her ble veldig uskarpt, men jeg følte meg litt småskremt når disse øynene kom litt for nærme......

Etter ei stund dukket det oppe enda en, jeg regner med det var fruen, like sinna hun og :-) men da hadde jeg kommet meg forbi og kom i ly av masse grantrær så de så meg ikke lenger. Og når de ikke så meg sluttet de med skrikingen og.....
Men før jeg forsvant helt så dukket det jammen meg opp en tredje fugl som sirklet høyt over de to andre.....snakk om å passe på hverandre :-)Er masse feil og uskarpheter med disse bildene, er fullt klar over det, men jeg er ikke flink nok til å ha alt klart når ting som dette skjer....bedre lykke neste gang :-)
Er uansett glad for å ha fått sett så flotte fugler så nærme som disse var.
Og de gjorde jo ikke noe galt, de beskyttet kun seg og sine, var jeg som var intrengeren, og jeg forsvant så fort jeg kom meg forbi...for det fristet lite med et par sånne klør i skallen :-D


3 kommentarer:

 1. Wops sann, så masse villt du har møtt på din vei i dag da?? og jeg ser og ser på den mektige fuglen, for noen flotte bilder du har fått på minnebrikken, må være stort da gitt!!

  Leita nå etter den Langtjønna i dag, men skitt sann, gikk nok litt gal vei ser det ut som. Uansett fint opp i lia der og helt klart en plass en igjen kommer til å dra. DA!! skal jeg huske kaffe og mat du, en lærer ikke :-)

  Fin ukestart til deg Anne.

  SvarSlett
 2. Å fy søren for noen bilder Anne!!! WOW!!!!!

  Marit

  SvarSlett
 3. Joooo.... Sømtjønna fant jeg, og skjønner hvor jeg skulle gått, men nye dager nye muligheter!!
  Løa var faktisk ikke lenger unna enn Munklia :-)

  SvarSlett