fredag 11. mars 2011

Enda mer nordlys!!


På tross av et vær som har skiftet mellom full snøstorm og skikkelig vårvær den siste uka så dukket dette opp på himmelen i går kveld. Var egentlig bare flaksen at jeg oppdaget det, da en katt vi hadde for flere år siden pluttselig satt på trappa til melkerommet og ventet på mat....er godt over året siden den var "hjemme" sist. Stakkaren bar tydelige preg av å ha blitt "villkatt" der han satt med et øre som var så og si borte og kroppen godt merket av utallige slåsskamper. Han fikk mat og ruslet deretter nedover veien igjen......Var tydelig at han ikke hadde planer om å bli hjemme ivertfall, men han var skikkelig feit, så jeg er temmelig overbevist om at han holderr til et sted med tilgang på mat.Uansett, det var ikke katta som var hovedpoenget i går kveld, det var et svakt lys på himmelen som jeg i første omgang trodde var skyer, men etterhvert la jeg merke til at det var det så absolutt ikke..Så da bars det inn for å hente kamera, stativ, fjernutløseren og ikke minst ULLGENSEREN min :-)


Jeg sliter med Picasa innimellom, når bildene kommer dit blir RAWbildene fryktelig lyse og ikke minst stripete og "rare", de blir ikke sånn i Elements....lurer på om det er noe med innstillingene i Picasa..
Det vises godt på bildene jeg tok i går, selv om jeg prøvde å få det bort.


Kan godt være fotografen som ikke har peiling nok på hva hun driver med og derfor blir bildene sånn og, eller så er hun litt på jordet med kamerainstillingene sine...så jeg kan nok ikke legge all skylda på Picasa :-D
Jeg får trøste meg med at nordlyset kommer tilbake, enten i år eller neste vinter...Håper på mer peiling da!!


5 kommentarer:

 1. Heldige du som fanget det :-) og godt at jeg fikk se det sånn skikkelig jeg også, for den siste uka her har vært preget av litt småsyk mage kan man si :-(
  Halve sykehuset er jo utslått av ett sånn dritt av et noro-virus, og jeg gikk nedenom og hjem jeg også gitt. Vel, har nå fått studert doèn her i huset på nært hold nå i all fall, og kreftene er sakte men sikkert tilbake.

  MEN!!! SINNSYKT å se bildene, å ja. Hadde ikke energi i går kveld jeg, stupte bare under dyna, og sovna som en stein, nordlys fikk være nordlys .-)

  God helg til deg Anne.

  SvarSlett
 2. ...jo, glemte å sei jeg er av den kveldstrøtte typen, sikkert ingen fordel det heller, he he

  SvarSlett
 3. http://www.storm.no/nyheter/slik-tar-du-gode-nordlysbilder-3298034.html

  hilsen maskråka

  SvarSlett
 4. Du verden for noen flotte bilder av Nordlyset.
  Heldiggrisen vil eg sei.

  Har ikkje oppdaga noe sånt her vest kor eg bor ennå iallefall.

  God Helg te deg.

  SvarSlett
 5. Ble da kjempefint dette. Var selv ut å prøvde å fange det, men rotet litt med innstillingene slik at det ble bare tull.
  Men tror jeg har innstillingene klar for neste gang nå. :-)
  Når det gjelder striper og sirkler i nordlysbilder, så ser jeg mange sier at UV filter må fjernes fra objektivet. Vet ikke om det kan være tilfelle for dine bilder men.

  SvarSlett