onsdag 2. mars 2011

Nordlys og nesten katastrofe


Hadde for lengst inntatt horisontalen på sofaen, sett en episode med CSI og var egentlig ganske klar for å finne senga, da min bedre halvdel kom inn og sa at det var sånn "lys" på himmelen som jeg likte å ta bilder av.....
Oi oi, da var det bare kravle seg opp av sofaen, finne kamera, sko og ut å ta blilder!!
Er lenge siden jeg har sett så kraftig nordlys her som det var i går kveld, rett og slett nydelig!!


Og så var det den delen med å ta bilder da......nordlysbilder er absolutt ikke min sterke side, og med en hjerne som egentlig var i full gang med å gå inn i sovemodus så ble det så som så, men jeg prøvde og resultatet ble ganske brukbart (etter min mening)...jeg måtte inn igjen og hente stativet, fomle litt for å  få på plass kameraet i og så fortsette å ta bilder. Jeg skulle så gjerne ha sett dette tidligere på kvelden sånn at jeg hadde kommet meg opp til en høy bakke vi har, der det er utsikt til alle kanter og ikke så mye forstyrrende lys...men ser jeg antydningen til nordlys i kveld, er det strake veien opp dit. Er umulig å vite når neste sjanse for å ta bilder av nordlyset dukker opp så en får benytte de sjansene en får :-)


Tok en hel del bilder og kom inn glad og fornøyd etter et god stund ute og nordlyset begynnte å forsvinne....at jeg bare hadde tøfler og en tynn genser på er ikke så nøye :-) Ivrig som jeg var på å få sett bildene skikkelig skulle jeg laste dem over på pcen med en gang.....
Ja, satte kortet i kortleseren, ventet til den hadde jobbet ferdig, og når jeg trykket "hent" for å hente bildene kom det beskjed om at det ikke fantes bilder på kortet!!!!!
 Du og du.......ut med kortet for å prøve igjen, samme resultat, prøvde å hente bildene via andre programmer på pcen, nei....samme beskjed, kortet var tomt :-(   Etter å ha prøvd alle mulige ting i en times tid måtte jeg bare innse at nordlysbildene mine ikke fantes....DET var skuffende og ikke minst ergelig. tok en tur ut for å se om det fortsatt var nordlys, men nå var det så svakt at det var ingen vits i å ta bilder!


Men etter å ha søkt litt rundt på nettet fant jeg jeg programmer som skulle finne og gjennopprette bilder som forsvant på minnekort....jeg prøvde flere, men ingen av dem fant nordlysbildene....Jeg gjorde et siste forsøk, da var klokka blitt 2 på natta og utrolig nok klarte programmet å finne bildene som var forsvunnet, pluss en hel haug med andre som jeg hadde slettet tidligere.....Takk og lov, det var en meget lettet Anne som omsider kunne finne senga kl 3 i natt :-) og for sikkerhets skyld...bildene er nå lagret på flere forskjellige plasser :-)

3 kommentarer:

 1. Dine ble finere enn mine, men du har stativ :-D Flott du fikk dem fram, steike så rasgæern en kan bli av sånt tøys! For det ER tøys at ting ikke funker som de skal!

  SvarSlett
 2. Utrolig flotte bilder Anne. Fatter ikke åss´n du får det til jeg. Har prøvd å lære meg å ta bilder i mørket, men NIX :)
  Fint at de dukka opp på PC´n igjen, ellers hadde du mista masse!

  SvarSlett
 3. Halleluja!!! har du sett på maken til bilder da Anne. Ja dette har vært noe å klaske frem i går når vi hadde lys som tema på møtekvelden. Det flotteste jeg har sett på lenge lenge, og heldig er du at du bor der du bor, for jammen fikk du ikke toppers kulisser også til disse bildene. Meget høy WOW!! faktor kjære venn.

  Tror jammen jeg hadde vært kjempefortvila jeg også hvis jeg hadde hatt de samme kameraproblemer jeg som du, og har lett for å ta til tårene når slike problemer dukker opp. Mitt råd er nå at du bør rådføre deg med noen som har kunnskap, for veldig irriterende å ja.

  Men så kom da vinden du... næsten itj utvårrån!!

  Varm klem til deg.

  SvarSlett