onsdag 22. august 2012

Skogstur i regnvær..


I går var det et elendig vær, rett og slett "plaskregn" fra morgenen av... Jeg hadde lyst til å ta en tur til skogs, men måtte vente til utpå ettermiddagen for at været skulle bli bedre.
Jeg hadde egentlig ingen planer om å ta bilder, siden været var så dårlig, men tok med kamerasekken allikevel.
På tur bortover skogsveien vår, møtte jeg ei som var ute og trente hesten sin og hun kunne fortelle at det sto en elg borte på ei gammel eng...men den ville ikke flytte seg når hun passerte, så både hun og hesten var "småskremte"....nåvel tenkte jeg...jeg får nå gå bortover og se ihvertfall, og er det ei elgku som står der så snur jeg og går hjem igjen :-)
Jeg gikk og kikket etter elgen, men nei, jeg så ingenting der jeg fikk beskjed om at den sto, da har den sikkert ruslet videre tenkte jeg og i det samme merket jeg at elgen sto bare få meter til venstre for meg inni noen busker...hjelpes som jeg skvatt!! Tok et par bilder, dessverre så kom en plante i veien og dekket for litt av mulen på den :-(
Den var faktisk ikke noe intr i å flytte seg...og et etter noen sekunder innså jeg at dette var småskummelt..det var en ung, nysgjerrig og litt selvsikker okse dette!! jeg ropte og "husjet" på den, men njas...var såvidt den leet på ørene...men heldigvis snudde den og gikk litt unna når jeg klappet i hendene...
 Da jeg fortsatte å gå gikk den noen meter bortenfor meg, men den fulgte meg oppover veien et stykke før den forsvant ut på enga...det var helt greit for min del...jeg liker elg, men ikke når de kommer for nærme :-)


I hele sommer har jeg gått og lett etter rovfugler, de har flyttet på seg og dratt litt lenger oppover dalen, men i går var jeg heldig og kom over to stk...elendig bilder av begge to, men legger dem her allevel da jeg syns det var stas å se tårnfalk for første gang (bilde under)Ser mer og mer av sånne farger som på bjørka her, syns det er for tidlig siden vi ikke har hatt skikkelig sommer engang, men naturen går sin gang..


Jeg gikk lenger en planlagt, men det hender seg det blir sånn når en går i sine egne tanker :-)
Ihvertfall gikk jeg opp til et vann, det har ikke vært noe fugler å sett der oppe tidligere i år, men i går så jeg to fugler som svømte rundt der...
Og sannelig var det to smålommer, det har jeg heller ikke sett før så turen i går var jeg veldig fornøyd med...og takk og lov at jeg tok med kameraet.4 kommentarer:

 1. Vilka toppenbilder på älgen. Inte behöver du vara rädd för en tjur...ko med nyfödda kalvar är farligast. Lommarna var ju toppenbilder det med. VaCKERT!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :-)
   Elgkyr har jeg STOR respekt for, denne var nok mer nysgjerrig enn lysten på å "angripe" men jeg er forsiktig uansett.
   Ha en flott dag :-)

   Slett
 2. Jeg må nesten smile litt for ser nesten ut som om elgen er litt på flørten med deg Anne :-) du ser det bedende blikket og følelsen av at han har en blomst i munnen, he he men la vel på sprang når han forsto det bare vare bilde du var ut etter. Eller, er vel strengt tatt en hunn kanskje...

  Likte veldig godt komposisjonen på ditt siste bilde her å snuppa, en kjenner roen senke seg bare ved synet av denne fine plassen. Lekkert.

  Kommer deg ut på tur du i alle fall. Her strekker liskom ikke tia helt til. Forsøkte jo på tur på mandag, fin tur ja, ikke noe med det, men ble fint lite bilder. Hatt kamera mellom hendene her hjemme også, men det gode fotolyset glimrer desverre med sitt fravær. En rekker nesten ikke på med sko før det kommer noen skyer seilende desverre.

  Synd det gikk skeisen med tur til helga ja, hadde jo vært superkjekt, men når der er ksyting i området i tillegg til oss hadde vel alt som både kryper og flyr holdt seg på trygg avstand så...

  Snart helg! og jeg trenger det :-))))

  Anneklem til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi...
   Jeg tror jeg tror jeg står over flørtende elger Anne....noe sier meg at de kan bli litt "voldsomme" :-)
   Dette er er nok en ung herremann som fortsatt ikke helt har skjønnt at mennesker skal man rømme unna.
   Det er så vanskelig å få tatt brukbare bilder ved det vannet jeg la ved tilslutt der...skjønner ikke hvorfor, men lyset vil aldri spille på samme lag som meg :-)
   Har vært på tur to kvelder på rad uten å få tatt et eneste bilde jeg og....det var bare gråe skyer, dårlig lys og ingen bra motiv, men det dukker nok opp noe etterhvert :-) Jeg har fått luftet hodet på disse turene så jeg har hatt litt utbytte alikevel
   Den fototuren vi planla i helga får vi ta igjen senere eller så kan vi finne en annen spennende plass å utforske etterhvert...høsten kan jo bli lang og fin den :-)
   Ha ei super helg Anne...og kos deg på konsert :-)

   Anneklem nedover

   Slett