søndag 26. august 2012

Tautra.


 Var et par turer på Tautra (øy i Trondheimsfjorden) i sommmerferien. Det er utrolig mye fugler der, spesielt om våren og høsten.
Heldigvis var det en del der nå og, mange  jeg aldri har vært borti før og som det var morro å få tatt bilder av.
Mye av øya er fredet som natureservat og fuglefredningsområde, de områdene er stengt for ferdsel mellom 25 april og 15 juli.
Slet med å få få tatt gode bilder på disse turene, om det var på grunn av mye himmel og sjø eller noe annet vet jeg ikke...de ble både "grumsete" og til tider helt ute av "kontroll" når det gjaldt lyset... Grågås

 Det var flere flokker med grågås (?) når jeg var der, prøvde å få brukbare bilder av dem både i vannet og i lufta, men de var raske til å fly eller svømme lenger ut om jeg kom for nærme:-)
 Fuglen over her tror jeg er en ung ærfugl...jeg kom over den i et kratt, dessverre var den skadet, men den virket oppegående og rask, håper den klarte seg.
Gravand
Bildet over her ble egentlig ganske så mislykket, men jeg liker det lell så jeg beholdt det, hvilken fugl det er vet jeg ikke, men muligns en snipe av noe slag....
Er usikker på den under her og, men kanskje en heilo?

Ungfulg av en eller annen måke:)
Dette aner jeg ikke hva er:)

Og så skarvene da, jeg gikk ut på Storholmen og helt ytterst på den satt det masse fugler. og over alle de andre "tronet" skarvene...flotte, majestetiske fugler..Bilde fra Storholmen, her var det mye "rester" av måker å se, og jeg fikk høre at havørna var en flittig gjest her..Den hadde til og med tatt et lam der et år.
Ungfugel av gravand..tror jeg!!

Og utsikten fra det store fugletårnet på Tautra, dette er den eneste plassen hvor man har lov til å være mellom 25 april og 15 juli..

Ikke bare jeg som så etter fugler der, dette er visstnok ikke lov forresten..om det er fordi det er fredet område eller fordi det går beitende husdyr der vet jeg ikke.Dårlig kvalitet på dette, men ville bare legge ut bilde av laksendene som svømte rundt omkring....hva de andre på bildet er ser jeg faktisk ikke:)

4 kommentarer:

 1. Jammen kan en forstå at det er miljø for fugleliv rundt den lille øya. Noen av dem har du da fått fanget så fint i lisa å Anne.

  Jeg sitter her faktisk å undrer over at du har fått så fin glans i noen av disse bildene?? Spesiellt bildet av Gravanda i flukt, gløden i det bildet var spektakulært fint, hva i alle verden har du gjort her... :-)))

  SvarSlett
 2. Tusen takk Anne :-)
  Men det bildet av gravendene var ren og skjær flaks (nokså typisk meg) Bildet ble fryktelig undereksponert, så jeg måtte justere det i redigeringsprogrammet...og da kom dette frem, opprinnelig var det temmelig mørkt :-)
  Morsomt å gå rundt på Tautra å ta bilder, for en finner noe å knipse overalt, både på bakken, i sjøen og i lufta :-)

  SvarSlett
 3. Tips: fugleforum.no er et bra sted å få identifisert fugler

  Kanskje en side for deg :-)

  SvarSlett
 4. Vilken härlig kavalkad av fåglar...gravand tycker jag är vacker. Vi har den inte här nere men jag fick fotograferat en del i april då vi var på Åland.

  SvarSlett