torsdag 16. august 2012

Laaaaang sommerferie:))


For første gangen på sikkert 20 år, har jeg i år hatt en lang ferie, først litt over en uke hjemme hos mine foreldre og bror, og deretter en tur sørover i Norge. Var 3-4 dager på jobb imellom dette, men så godt som jeg trives med jobben min var ikke det store problemet:-)
Tok masse bilder, spesielt hjemme der jeg er oppvokst da det er et vann like ved med mye vannfugler, men det er og mye andre fugler der. 
Det var vanskelig å få tatt bra bilder av de som svømte på vannet, de var veldig sky og var raske til å svømme midt utpå når det nærmet seg folk....
Småfuglene var litt mer samarbeidsvillige, men det skyldes nok at det var mye ungfugler som enda ikke hadde forstått det der med farlige mennesker :-)


 Bildene kommer litt hulter til bulter nedover her, men det var så tungvindt å få flyttet om på dem.
 Jeg mener det er en horndykker under her, den var fryktelig sky og bildet ble valdig dårlig, men om en ser godt etter så tror jeg det er en unge som sitter oppå ryggen dens....
 Den vesle krabaten under her mener jeg er en spettmeis, den var ihvertfall lite redd og den ble et trivelig bekjentskap.
 En av denne typen har plaget foreldrene mine helt siden i vår da den har for vane å sitte å hakke på taket av en gammel hytte like ved gården hjemme...den sitter og hakker på takplatene og lager en fryktelig lyd...og da gjerne tidlig om morgenen :-) Det er en flaggspett om jeg ikke tar helt feil?

Inne i garasjen til mine foreldre bodde disse, to lite pene svaleunger....og det var et fryktelig til leven hver gang den stakkars katten kom litt for nærme...da kom foreldrene som to jagerfly og pus måtte bare rømme unna:-DTilbake til vannfuglene igjen, den over her er vel fortsatt en horndykker?? Blir så usikker når det er dårlige bilder og fjærdrakten tydeligvis holder på å skifte.

Bildet av hegren og endene under her er tatt på en "hemmelig" plass...:-) Neida, men det er en plass det er umulig for noen å komme seg bort til, er umulig med båt, muligens det går ann å "smyge" seg dit med kano, men tviler på at noen gidder. Det yrer ihvertfall godt med fugler der og jeg fikk mange flotte bilder av hegre der, men de kommer senere, i et annet innlegg... Jeg sto langt unna forresten, prøvde å komme meg litt nærmere, men måte gi opp da det var totalt ufremkommelig:-)
Eneste som kom ut av det forsøket var møkkete klær og flåttbitt, jeg tror ihvertfall flåtten jeg fant på arma dagen etter kom fra den "krabbeturen" :) men ingen skade skjedd, er ikke første gang jeg blir bitt av flått.
 Det er muligens en løvsanger eller en annen sanger av noe slag under her.
 Ved første øyekast trodde jeg de under her var vanlige stokkender, men etter å ha sett litt nøyere ser  jeg den øverste er noe annet.
 Har ikke fugleboken min her så jeg har ikke fått sjekket  hva det er enda:-)
 Den under her, mener jeg er en rødstrupeunge? en pjuskete liten "ball" som satt og sang så høyt at det nesten "skrall" i hodet mitt :-D

 De over her holdt til ved båt og fiskeplassen hjemme, 7 små nydelige nøster som svømte pent og pyntelig etter mamman sin:-)

 Etter at jeg hadde lagt meg en kveld satte denne ugla i en skikkelig "konsert" det var for mørkt til å få tatt skikkelige bilder så dette får duge, ble mye ISO, men en ser ihvertfall at det er ei ugle, en kattugle etter lyden å dømme.Disse to var skikkelig pjuskete, og ikke gamle, det øverste er en meis, men hva den andre er aner jeg ikke.

 Og en sanger av noe slag igjen :-) Og tilslutt bilder av ender som dessverre holdt seg så langt unna at det er vanskelig å se hva det er :-(
Untatt horndykkeren, den er det mulig å se, men skal se om jeg ikke får lett frem fugleboka mi og studert disse og.

10 kommentarer:

 1. Snakke du om mange fine fuglebilder!! og jamman satt ikke horndykkeren på brikken å, jippi ai Anne :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, den var der, men håpløst lant unna...sukk!!
   Hjalp ikke hvor lenge jeg sto i buskene og ventet, de lot seg ikke lure :-)

   Slett
 2. Åh vad fina bilder!! Men vad jobbar du med? Inte semester...vi har en skön semester och fint väder. Det har ju varit mycket regn i juli men nu är det helt ok med +24 grader i flera dagar...sönag är lovat 28 puh....

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :-)
   Joda i år hadde vi ferie, men vi har drevet gård med melkeproduksjon tidligere og da ble det vanskelig å ta noe fri.
   Er faktisk flott vær her og nå, uvanlig og veldig godt :-)
   Ha en fin lørdag!

   Slett
 3. Flott horndykker du har fått festet til brikka her :-)
  Endene du lurer på er toppdykkere, det ser du tydeligst på de gule øynene og hodet til hannen.
  Ellers så er jeg dårlig på sangere uten mine fuglebøker, men en løvsanger er et godt tips.

  Et annet tips til deg og som jeg tror gjorde at Argus hadde problem med å kommentere, er at han var inne på forsiden din og trodde han var inne i dette innlegget. Splitt innleggene under det første bildet og tekst slik at ikke hele innlegget med alle bildene er på bloggforsiden din. Det gjør du enkelt på BlogHog også. Du ser det lett hvis du går inn på bloggen min og ikke inn i et spesifikt innlegg.
  Håper du finner ut av det og at du holder deg på BlogHog :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Og tusen takk for kommentar:-)
   Disse bildene ble ikke så voldsomt bra, men de viser ihvertfall at det er fugler.

   Jeg er dårlig på alle småfugler egentlig, untatt de mest vanlige og er derfor helt avhengig av fugleboka mi :-)
   Jeg skjønner hva du mener, jeg kan forandre på hvor mange blogginnlegg som skal vises på fremsiden min, nå tror jeg det er bare ett..derfor det kan bli litt "krøll" for nye som er innom. Går det ann å forandre det på bloghog og? det har jeg enda ikke funnet ut...må inn og forske på det etterhvert:-)

   Slett
 4. mange flotte bilder her da....

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Bjørn:)
   De kunne blitt bedre, men disse fuglene vil ikke svømme der jeg vil de skal svømme :-)
   Ha en flott kveld videre.

   Slett
  2. jeg tror aldri jeg har fotografert en fugl i mitt liv.....
   jeg er mer på det som ikke beveger seg :)

   Slett
  3. Hihi
   der er jeg dårligere....mye dårligere :-)

   Slett