torsdag 14. april 2011

Årets første vårtur langs elva...


Etter ei uke som for min del var den verste på lange tider så ble denne uka mye mer rolig og etter mitt tempo. Mye å gjøre nå som våren omsider begynner å melde seg, men så lenge været er fint og jeg kan holde på ute skal jeg ikke klage.
 Jeg og Berit avtalte en liten rusletur langs elva en kveld, egentlig ikke for å gjøre så mye annet en å skravle, ta bilder og se om vi så nye spor etter beveren vi så i vinter..

Både det ene og andre av fugler fløy forbi, det gleder meg stort å se at trekkfuglene og er på vei ..
Tranene kom for et par dager siden, og jeg har et lite håp om å få tatt bilder av dem før de drar videre. Dessverre så er 100-400mm zoomen min på reparasjon, men jeg krysser fingre for at den snart er tilbake i sekken igjen.

 Vi hadde jo planer om å se etter gnagerspor fra beveren... men vi var så heldig å få se mer en det....pluttselig dukket det opp en og etter en liten stund dukket det sannelig opp en til...Vi fant oss en fin plass å sette oss ned og satt der til vi var nesten gjennomfrossne, men med minnekortene fulle av beverbilder :-) stor stas!!!

har vi det klart hvor de befinner seg og jeg regner med det går ikke mange dagene før vi skal tilbake og se etter dem igjen. Jeg er ikke helt sikker, men jeg innbilder meg at det var ei hoe og en hanne vi så...så kanskje det er håp for beverunger..??
Bildene er grusomme, først og fremst fordi jeg bare hadde 200mm zoom, og for det andre fordi det begynnte å bli temmelig mørkt når vi satt der og så på dem. Jeg har forstørret dem opp en del, og det gjør at de blir enda mer uklare...2 kommentarer:

  1. Ha ha, mine ble mye finere :-D (kødder, HAHAHA) Men det ble jo utrolig bra med tanke på lyset - eller mangel på det :-) Og så ser jeg på det bildet med Børre når han ligger og vaker med fronten mot oss, like før han moona oss... han ligger jo der i vannet med en pinne i kjeften, jo... det så jeg da jeg trykka på bildet og trøkka en gang til for å få det enda større. Den pinnen som stikker opp på det bildet jeg fikk av ham da han dykka ned :-) Offamei, så artig gjeng!!!!!!!

    SvarSlett
  2. Jøjje min, fanget han du gitt, juhu :-))

    Nå ble jeg nesten missunnerlig, ser bare spor av den jeg langs den elva. Lager jo tannstikkere av store trær langs kanten der jo. MEN har som mål at jeg skal få den i `mål`denne sesongen vi nå står forran jeg også, vær du trygg, om jeg skal ligge ute flere netter å det, he he
    Litt sånn sta og bestemt sånn :-)

    SvarSlett