torsdag 5. juli 2012

Jorduglene og elgene:)

Masse fine blomster å finne nå.


Har blitt lite foto noen dager nå, men har klart å få til noen småturer sent om kvelden, noe som så absolutt ikke er dumt på denne tiden av året.
Har hatt besøk, vi har fått en hest mindre og ellers mye å gjøre. Fint vær har det og vært så da blir tiden brukt til å være ute fremfor å sitte ved pcen:-)

Men det ble som sagt noen turer sent på kvelden og det bærer bildene i dette blogginnlegget preg av.....det er IKKE enkelt å stå i tett løvskog rundt midnatt og prøve å ta bilder når en ikke har med stativ...eller ta bilder av elgen når det begynner å bli litt skumring heller for den del:-)
Det har ikke vært en kveld i det siste hvor jeg ikke har sett elg, i vinter var det lite av dem, men nå er de nesten overalt:-)
Denne var mer nysgjerrig en redd.

Møtte denne i går kveld, rett over midnatt. Jeg ble nesten litt småskeptisk da hun ikke så ut til å være redd, heller motsatt...men pluttselig kastet hun seg rundt og forsvant nedover i løvskogen.
Egentlig likegreit at hun tok den veien!De tre under her har jeg "jaktet" på siden jeg så de bare noen få dager gamle, men av respekt for kyr med småkalver har jeg ikke turt å gå dit jeg vet de holder til, men en kveld i forrige uke kom hun pluttselig frem for å beite og de to små var med. Dårlig lys på disse bildene og...


Bilde tatt sent om kvelden og forstørret en del.

Fine kalver.


Han under her går et lite stykke oppom stallen vår og beiter, han har vært der i mange kvelder nå, men selvfølgelig kommer han ikke frem før det begynner å bli litt mørkt.


Okse som holder til rundt oss, bildet er forstørret og redigert en del for å få litt mer skarphet.

Krysser fingre for at det blir flere bilder av elg fremover!
I flere uker har et jorduglepar hatt tilhold i området her, vi har sett dem ofte mens vi har vært ute og trent hest og jeg har fått noen bilder av dem tidligere, og når jeg var ute og ruslet her en kveld fikk jeg følelsen av at de var i nærheten og etter litt lytting fant jeg 3 nydelige små "ullnøster" i skogen...
Det var så mørkt der at alle forsøk på å få tatt bilder mislyktes, men det var en stor opplevelse å se ugleunger :-)
Men det ga meg en liten pekepinne på hvor de holder til, jeg har vært ute og sett etter dem flere ganger, men da har jeg bare hørt dem og ikke sett dem.
Helt til å går kveld, endelig lykkes jeg i å få tatt bilder der det går ann å se at det er ugler, elendig kvalitet men jeg fikk ihvertfall bilder :-)

Nydelige små "ullnøster"....og uklare bilder!

Stativ er en nødvendighet når det blir tett skog og skumring:-)
 De er fortsatt 3, alle virker friske og de flyr fra tre til tre, men regner med de trenger hjelp fra foreldrene enda en stund, håper virkelig at disse 3 vokser opp:)
Jeg satt ikke og tok bilder så veldig lenge, for det første fordi jeg ikke ville skremme dem, for det andre fordi jeg var smånervøs for at mor og far jordugle skulle komme seilende og angripe meg....og fordi det å var en voldsom "invasjon" av knott der:-)
Tenkte å rusle en tur til og se etter dem, men tror jeg gjør et forsøk med stativ da..

6 kommentarer:

 1. Du tar nå de fantastiske bilder Anne. At en kan bli litt skuffa over at ugla ikke var klar nok, neimenn om det er noen sorg, den sitter der, og dessuten de beste minnene på det viktigste minnekortet er i deg selv :-)

  Elg i solnedgang har en da hørt om, men elg i blomstereng... he he ja ja

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Anne, men bildene dine er mye bedre bare så det er sagt..:)
   Skjønner lite av det "tekniske" angående bilder enda, men leser og lærer sakte men sikkert..
   Ha en flott dag videre Anne og jeg krysser fingre for tur etter helga engang:-)

   Klem

   Slett
 2. Uj vilka bilder du har fått här då. Älgbilderna är kanon. Där de står i branten o tittar på dig är ju toppen. Mina favvomotiv ju....så bra du fick dem. Hoppas få se fler av dina älgar. Tjuren är ju fin med....

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei:-)
   Og tusen takk!
   Elger er flotte majestetiske dyr, og det er mange av dem rundt her for tiden, i alle størrelser..
   Ha en flott dag!
   Anne

   Slett
 3. For noen flotte bilder Anne.
  Åh som eg misunne deg bildene av elger og uglebabyene.

  Ønske deg ei super helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Christine:-)
   Ha en super helg du og!

   Anne

   Slett