lørdag 14. juli 2012

Så var det denne naboen vår igjen da...
  "Naboen" vår kom på besøk i går, og som vanlig var han rolig og bedagelig der han gikk rundt og spiste. Sto en stund og kikket på meg som tok bilder, før han gav blaffen og spiste videre. Man kan vel si mye om naboer, men denne er så absolutt en grei fyr:-)
Skulle gjerne ha funnet en måte å kommet nærmere han på, men det er et fryktelig vanskelig terreng der han holder til og jeg regner med han er borte lenge før jeg kommer i nærheten om jeg prøver å "snike" meg innpå han...


 Idag var han veldig "spiss" og tydelig var det noe i skogen bortenfor han som han var nysgjerrig på, for han stoppet rett som det var opp med spisingen og sto og stirret..Etter noen minutter så jeg grunnen til at oksen var så oppmerksom:
 En annen, litt mindre okse kom ruslende ut fra skogen, passerte den store, mens den spiste litt her og der...og gikk rolig videre bortover lia. Jeg er ganske sikker på at disse to kjenner hverandre godt for den store bare så på den lille og fortsatte med spisingen sin.

Den store oksen spiste litt til før den og gikk rolig etter den andre, fantastisk å få se disse flotte dyrene rett bortenfor sitt eget hus, går nesten ikke en dag uten at det er elg å se her nå og jeg håper det fortsetter sånn :-)


Avslutter med et bilde jeg tok når jeg var med min bedre halvdel og trente hest her en kveld og vi så tåken komme sigende nedover fjellsidene når sola gikk ned...

9 kommentarer:

 1. Har du sett Anne! elg får du i alle fall flust av på minnebrikken :-) og attpåtil med fine gevir, tøft. Med slik nærkontakt kan de vel bli utrolig tamme etterhvert å sikkert.

  Tøff! han som bader??!!! i denne tempraturen, fatter ikke at det kan være mulig jeg da, selv om det egentlig er sommer så ser det ise kaldt ut. Åsså gå hjem igjen i de våte klærne, må rett og seltt vært smertefullt. Håper han ikke ligger under dyna med feber og rennende nese nå.

  Kjempefin dybdefølelse i ditt siste bilde her, åskammene ligger lag på lag på lag med taka innimellom, knallfint!!

  Været gidder jeg IKKE kommentere her, bortsett fra at vi har jo så mange fotoplaner, sukk og det skal å sies at jeg irriterer med ganske så grønn og grenseløst over at vi IKKE fikk fanga den toppdykkeren i linsa, vi bare MÅ forsøke den igjen også vel, hadde vært så superkjekt å fått fine bilder av den lille punkeren, men det var det været da...

  Anneklem til Anne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for kommentar Anne:-)
   Lurte en stund på om du hadde emigrert til varmere strøk, eller om du har gått i hi mens du venter på bedre vær:-)
   Er ihvertfall 13 forskjellige elger rundt her nå, og så lenge de ikke kommer for nærme så er det helt greit, jeg vil ikke ha dem på trappa mi for å si det sånn:-)
   Han som badet er oppegående og frisk, han er godt "polstret" og tåler litt...hihi!! det var sol og varm vind den dagen og bomull tørker utrolig kjappt.
   Egentlig litt rart at det siste bildet jeg la ut ble såpass som det ble, brukte 400mm zoom og beskjærte mye etterpå....men innimellom blir da resultatet bedre enn forventet.
   Tenker på den toppdykkeren jeg og, men vi får trøste oss med at vi vet hvor den bor og det KAN jo bli en fin høst....Har så masse fotoplaner her og, men alt blir liksom så "tungt" når været er sånn:-(
   Fant pluttselig ut at det er et lite naturreservat på Dovre, ved Fokstua, hvor det er mye fugler, deriblant blåstrupen....så da ble det pluttselig enda flere planer...hihi:)
   Ha en kjempefin dag Anne og så håper jeg ryggen din er bra igjen
   Klem fra Anne..

   Slett
 2. Fantastiska bilder på älgarna. Försök att locka med älgläte då kommer han närmare. jag brukar göra så när jag ser att de vill springa iväg då får jag stopp på dem och kan fotografera. Det finns på nätet hur det låter. Svårt att förklara i text hur du gör. Hör med någon jägare som kan lära dig. Det fungerar, det är helt säkert. Då har du älgtjuren i trädgården :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:-)
   Det med lokkelyder har jeg faktisk ikke tenkt på engang, men det var jo en superide...det skal prøves, får bare håpe de ikke kommer for nærme:-)
   Ha en flott dag.

   Anne

   Slett
 3. Hallo Anne
  Noen flotte naboer du har må jeg si.
  Herlige bilder som vanlig fra deg.
  Klems Karin

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Karin
   Ha en flott dag:-)

   Klem fra Anne

   Slett
 4. Herlige naboer du har Anne.
  Konne gjerna bytta med deg eg.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Christine:-)
   Når jeg regner etter er det 13 forskjellige elger rundt oss for tiden, inkludert 3 kalver, og så lenge de ikke kommer for nærme syns jeg det er helt greit å ha dem her.
   Ha en kjempefin dag, og så håper jeg du har bedre vær en det vi har...makan til dårlig sommer her altså..
   Klem fra Anne

   Slett
 5. Kjempestas med en sånn nabo! Vakker er han, på sitt elgske vis. Tror han poserer for deg, jeg. Liker nok deg like godt som du liker han ;-)
  Flotte bilder.Spennende å ha så god tid til å "fange" en så majestetisk skapning og til å kanskje la han bli så vant til deg at du etter hvert kan snike deg nærmere til tross for det "ukurante" terrenget...

  SvarSlett