tirsdag 25. september 2012

Fjellvåk og Spurvehauk


Har sett denne et par ganger over hustakene våre i høst, har fått noen dårlige bilder...men nå en dag hadde den tilhold her nesten en hel dag...
Ikke det at jeg skal skryte av at disse bildene ble så voldsomt bra...de er beskjært en del og jeg måtte lyse opp fuglene på en del av dem da lyse skyer gjorde dem mørke....men det ble ihvertfall mer en bare en grå flekk på himmelen :-) Men en jaktende fjellvåk er et imponerende syn, selv om den ikke er like stor som ørnen er den minst like elegant der den flyr rolig omkring og innimellom "stopper opp" og blir stående på ett sted og sikte seg inn på byttet...Var flere som ville være på jakt denne dagen..for etter at par timer la jeg merke til enda en rovfugl, mye mindre, men dessto hissigere...en spurvehauk. Den gjorde flere tapre forsøk på å jage unna fjellvåken, men den måtte gi opp til slutt..Uansett en flott rovfugl den og. Har ikke sett fjellvåken etter denne dagen så det er mulig den har flydd mot varmere strøk for vinteren. Spurvehauken kommer nok til å dukke opp igjen utover høsten og vinteren når det er foring av småfugler her..3 kommentarer:

 1. Grattis till fina bilder! De blev ju jättebra. Kul med rovfåglar tycker jag. De var ju inte så vanliga förstår jag.

  SvarSlett
 2. Tusen takk :-)
  Jeg og syns det er kult med rovfugler, men dessverre er det så lite av dem i rundt her...

  SvarSlett
 3. Vi börjar inte förrän 8 okt med älgjakten. 1 okt är det los med dachserne. Sedan blir det att vara ute varje helg men det bjuder in till fina gryningar och upplevelser.
  Hoppas ni får utdelning för ni har ju en del älg med.

  SvarSlett