søndag 6. januar 2013

Bilder fra desember

På tross av julestri og mye annet å holde på med i desember så ble det en del turer ut for å ta bilder,
Det var stort sett kaldt og fint vær. Perfekt fotovær for min del, er veldig glad i lange turer i skogen når det er brukbart føre om vinteren og. Selv om de fleste rister på hodet når jeg legger ut på tur i 20 minus :-)
Bildet over og det under her er tatt litt bortenfor oss, en kjempefin plass fant jeg ut, forruten at en har orkesterplass til solnedgangen om sommeren så stor det ei eldgammel furu og et rognetre helt alene der, noe som gir fine motiv mot himmelen.


 

Det yrer av småfugler her, og to ekorn har og funnet veien til maten, de er veldig sky og ikke helt enige i å bli tatt bilder av enda, men jeg jobber med saken. Foreløpig sitter de oppi grantrærne og bruker kjeft på meg om jeg kommer for nærme :-)


Bildet over her er tatt på skogsveien som går overfor gården vår, bare flaksen at ikke høyspentlinene ble med, dem finnes det mange av...altfor mange, men lite en kan gjøre med det.
Fant og spor av oter på en av turene mine i desember, jeg vet nå hvor den holder til, men har ikke hatt mulighet til å prøve å få bilder enda.


Vi har to rever rundt gården denne vinteren, i fjor var det en, men i år er det en stor og en litt mindre som farter rundt her, fikk tatt bilde av den ene, men det var altfor langt unna og det snødde så det ble ingen stor suksess :-)
Uansett morro å ha dem rundt her.
Den store, staselige og antageligvis eldgamle bjørka ved svigerfar sitt hus, denne har overlevd mange vinterstormer, håper den får stå i mange år enda.


I slutten av desember var det en planet som passerte nærme månen, om jeg ikke roter nå så tror jeg det var Jupiter (?) vanskelig å få tatt bilde av det da jeg syns planteten var langt unna månen, men jeg prøvde ihvertfall... Jupiter er helt oppe i venstre hjørne)


I mellomjula var det en morgen med fin tåke litt lenger ned i dalen og jeg tok med kamera og ruslet avgårde, koselig å se litt sol og, vi har ikke sol i det hele tatt nå, men mot slutten av januar kommer den såpass høyt at den såvidt begynner å skinne litt her.

Så etter at jeg publiserte at bildene ser skikkelig "kornete" og dårlige ut i selve blogginnlegget, men så fort en klikker dem større blir de bra, noe jeg har gjort mon tro??


4 kommentarer:

 1. Dyktige Anne :-)

  Den mektige bjørka ble favoritten min!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenker på den hver gang det er storm, men foreløpig står den støtt, sitter ugler der og "synger" på kveldstid i blant...og jeg prøver og prøver å få til brukbare bilder av greinene på den og måne eller nordlys i bakgrunnen....men foreløpig uten hell :-)

   Slett
 2. Ja det var verkligen skillnad i klickformat. Varför de är oskarpa på bloggen vet jag inte.Om du gjort som du brukar kanske det bara var tillfälligt fel.
  Jättefina bilder var det i alla fall.
  Snyggt jobbat!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :-)

   Fant feilen tilslutt, jeg hadde lastet dem opp i full størrelse og de ble av en eller annen grunn såpass komprimerte når jeg la dem på bloggen min at de ble uklare... :-)

   Slett