fredag 11. januar 2013

Hegrer Jeg har bestandig vært fasinert av disse store grå fuglene, jeg er oppvokst ved et vann og disse har vært et naturlig innslag i hverdagen så lenge jeg husker!
I går var jeg med ei venninne for å se etter kongeørn, men siden veien ble stengt grunnet veiarbeid så ble det ikke noe av. Isteden kom vi over denne hegren og det vesle solskinnet som var gav en fin farge.


Den satt og fisket etter mat, men fløy opp og flyttet seg litt lenger bort etterhvert.


Bildene som kommer nedover her nå ble tatt når jeg var hjemme på sommerferie i juli i fjor,
Noen av dem har jeg lagt ut før, men det skader nok ikke om de legges ut en gang til.


Det over her er fra den "hemmelige" plassen som det ikke nytter å komme seg nærmere, da det er for grunnt for båt og for myrete rundt til at det er mulig å gå nærmere. Men jeg syns det er helt greit så får dyre og fuglelivet være i fred.


Disse bildene er tatt med mye zoom, og litt forstørring i ettertid da det er nokså stor avstand mellom meg og fuglene. Derfor er ikke skarpheten  så mye å skryte av.


På tur over til Tautra er det massevis av hegrer, og med litt bedre tid så tror jeg det skal være mulig å få til mange blinkskudd av dem der (men med en gubbe sittende i bilen og vente så hadde jeg ikke samvittighet til å bli  stående for lenge)


Om jeg ikke tar helt feil nå så er dette en ungfugl, mulig den er fra redet jeg fant i nærheten.
Bildet under er av en hel familie, noe jeg aldri har sett før, på bildet er det to voksne og to unger, men en tredje unge satt i et tre like ved.
Håper virkelig de hekker på samme plass år etter år :-)6 kommentarer:

 1. Hei Anne
  For noen utrolig flotte bilder av hegre du har fått her.
  Dette var bare så supert.
  Ha en kners lørdag.Klems fra meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann :-)

   Og tusen takk, bildene kunne blitt mye bedre om jeg hadde kommet nærmere fuglene, og sluppet å zoome så mye, men hegrene er sky så det er vanskelig :-)

   Ha en flott søndag

   Slett
 2. Oj vilken fin serie med häger!!!Tycker de är så stiliga fåglar. Bara att gratulera!!

  SvarSlett
 3. Så herlig! Dette er en av mine favorittfugler i Norge. Syns den i voksen tapning er så vakker. Får alltid følelsen av noe eksotisk når jeg ser den. Som om den aldeles ikke hører hjemme nord for Sahara i det hele tatt :-)
  Mange flotte bilder her. De første var kanskje de teknisk beste, men det som jeg likte aller best var det av hegrefamilien. DER skulle jeg likt å ha vært :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ståle :-)

   Sånn fototeknisk så er nok de to første de beste, mest spennende lys og sånnt der, og de andre er tatt i mer "hverdagslig" lys :-)
   Liker hegrene jeg og, har bestandig stoppet opp og sett på dem når de har fløyet forbi meg ett eller annet sted.
   Om hegrene er stedbundne når det gjelder reir,og har unger der til våren, så kan vi ta en tur til sommeren, fototur til Frosta og Tautra er så absolutt å anbefale. Men lurest å vente til det er lov å ferdes i reservatene der.

   Slett