torsdag 3. januar 2013

Praha, november 2012Fikk helgetur til Praha i julegave fra venninna mi i år og sist på November gikk turen nedover. Flott opplevelse, spesielt for den som stort sett vandrer rundt i skog og mark med kamera.
Ser i ettertid at jeg skulle tatt med vidvinkelobjektiv, men når er jeg fryktelig uerfaren med å ta bilder av typiske turistattraksjoner og byggninger så jeg hadde det ikke i tankene :-)
Uansett så var det en flott tur, med mye å se på.

  Så mange flotte utskjæringer og malerier på husene

 Og så selvfølgelig souvenirbutikkene, de var i flertall, spesielt de med krystall i alle prisklasser :-)

Sånn ellers er det tregt på bloggfronten, mye fordi jeg skiftet bredbåndsabbonemang i høst og av en eller merkelig grunn så vil ikke sider som Blogspot lastes inn, en og annen gangen er jeg så heldig å få komme meg innpå og lese andre sine blogger, men det tar en evighet å laste inn...enda jeg har såkalt 3Gnett og :-(

Men jeg prøver med jevne mellomrom å komme meg innom og lese både her og der..


8 kommentarer:

 1. Va kul att se lite från dig...fina bilder från Prag. Har haft en tanke på att åka dit då det skall vara vackert där.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :-)

   Og takker for kommentar, det var veldig vakkert der, selv om det var senhøstes og litt "grått". En tur dit er så absolutt å anbefale.
   Håper å få igang bloggingen etterhvert, blir bare så lei av å vente og vente og vente på å komme meg inn på andres og min egen blogg.
   Ha en fin helg :-)

   Slett
 2. Så arti å sjå glimt fra byen ved Vltavas bredder! Har vært der mange ganger, men det begynner å bli en el år siden nå. Hadde vært spennende å dra dit igjen og se hvordan den har endret seg de siste 8-9 årene.
  Mange herlige blinkskudd her. Likte særlig godt det av hestekjerrefyren og musikeren. Skikkelig sjel i de :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ståle, alltid koselig å få kommentar fra deg :-)
   Var en skikkelig fin tur vi hadde dit ihvertfall, og jeg takker ikke nei om jeg noengang får muligheten for å reise dit igjen...men da skal det øves litt på "byfotografering" først, det er noe helt annet en småfugler og solnedganger :-)

   Slett
 3. Endelig kom biler fra fantastiske Praha! gledet meg virkelig til denne lille billedreisen, og jeg ser du har fått med deg en masse Anne. Så dekorert overalt i den byen at dn slipper IKKE opp for ting å rette kameralinsa på.

  Ikke enkelt å knipse i en by, jeg vet, altid føles det som om noe/ noen er skikkelig i veien. Aldri liksom funnet ut hvilken lise som er enklest å benytte heller. Du nevner vidvinkel her, men neimenn om jeg vet helt... ett godt `allround-objektiv` sett etter lenge lenge, noe som liksom han benyttes til alt på en slik tur, for en gidder neimenn ikke ha en full fotosekk på vandring heller.

  Å jeg ble så glad når jeg leste konmmentaren din hos meg!! for jeg vet meg noen sted... juhuuuu så fint det skal bli når himmelen blir litt lysere og været litt varmere :-)

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Kunne tatt så mye mer bilder i Praha vettu, men det var så mye og så mange uvante vinkler og måter å ta bildene på at jeg datt helt utav det, men har lovt meg selv at jeg skal "dure" inn til byn og ta bilder av byggninger og gater så fort det blir litt lysere og varmere, rett og slett øve litt :-)
   For jeg hater å få så mange muligheter og ikek vite hvordan jeg skal gjøre ting :-)

   Vil helst bare ha kamera og et objektiv når jeg vandrer rundt, har et 17-70mm som jeg liker godt, lite og lett, og tar brukbare bilder (var det jeg brukte i Praha)
   Gleder meg som en unge til lysere dager, nå er jo alt bare trist og grått :-)

   Slett
 4. Hei Anne.
  Å så flotte bilder.
  Her skulle jeg likt å vært ja.
  Nydelig arkitektur i byen. Vakkert.
  Ha en knall søndag.
  Klems fra meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :-)

   Det var en nydelig by, så absolutt verdt et besøk, til og med jeg som ikke er noe "bymenneske" likte den :-)

   Så utrolig mye fine hus der, og masse fine detaljer, kunne sikkert gått der i mange dager og hele tiden funnet noe nytt.
   Ha ei flott uke :-)
   Klem fra Anne

   Slett