onsdag 16. januar 2013

Nordlys


Det har vært lite nordlys hittil i vinter så derfor var gleden stor da jeg så et lite grønnskjær på himmelen her en kveld, at det var bortimot 17 minus hadde ikke noe å si der og da..
Jeg fant frem kamera, stativ, fjernutløser og lommelykt, pluss masse klær og gikk ut.Desverre så forstyrrer lysene fra bebyggelsen en del, men lite jeg kan gjøre med, det går ann å dempe dem med redigering, er bare det at jeg ikke har lært meg hvordan jeg skal gjøre sånnt enda :-)Det var uansett en fin kveld å være ute, litt i kaldeste laget, men med nordlyset som danset over himmelen og lyden av en elg som ruslet i skogen nedenfor meg så var det verdt å fryse på både tær og fingre :-)7 kommentarer:

 1. Synes du har fått de fineste nordlysbilder jeg Anne!! mye mer enn hva jeg noen gang vil håpe på :-)

  LIkte så godt du her har fått med litt av landskapet å, ikke bare himmelen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Anne :-)

   Jeg er ikke fornøyd selv, men det der med å ikke være fornøyd med egne bilder har da vi to diskutert før ;-)
   Og så gjelder det å være litt kjapp når nordlyset pluttselig dukker opp på himmelen, en kan liksom ikke bli stående og spekulere på innstillinger og sånnt for lenge for da kan hele showet være over..

   Slett
 2. Fy fasiken va snyggt!
  Sådant har vi ju inte här nere i södra Sverige!!
  Tack för att du visar oss, top job!!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen Takk :-)
   Virkelig synd at ikke nordlyset finnes lenger sør, det er en opplevelse og uansett om jeg har vokst opp med det så blir jeg like fasinert hver gang det viser seg på himmelen :-)

   Slett
 3. Så flotte disse nordlysbildene dine ble, Anne! Syns faktisk at du fikk et litt annet preg på dem enn sånne "standardnordlysbilder" med bylysene. Spillet med det guloransje fra byen, det grønne fra nordlyset og den klare mørke stjernehimmelen gjorde at disse bildene virkelig traff innertier, spør du meg! Flotte greier!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ståle :-)

   Godt å høre at noen syns de er ok, fordi jeg er ikke fornøyd med bildene selv....syns liksom ingenting stemmer, det gjelder alle bilder jeg tar i mørket forresten. Utbrente områder, masse støy og farger som blir helt ugjenkjennlige, irriterende.
   Men er nok helst det at fotografen ikke har satt seg skikkelig inn i hvordan det skal gjøres

   Slett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett