mandag 18. juni 2012

Blåmeisa, og litt til.


 Da jeg ruslet rundt i skogen rundt oss her en dag, fikk jeg øye på en blåmeis som hadde det veldig travelt, etter å ha stått og sett på den en stund la jeg merke til at den fløy inn i et gammelt tre..
Det ble et voldsomt til leven hver gang den kom dit med mat så det var ingen tvil om at det var mange unger der inne, på lyden hørtes det ut som de begynnte å bli store og...
Får bare krysse fingrene for at ikke pusekatten vår får øye på dem.
 På det gamle fjøset der vi bor er det satt opp mange fulgekasser, de begynner å bli temmelig gamle og modne for utskifting, men det er blåmeis i en av dem og.
Jeg syns det er vanskelig å ta bilder av dem da de fyker avgårde som små raketter:)Ser mange sånne for tiden.

Og endelig fikk jeg et sånn noenlunde brukbart bilde av rødstrupen, jeg har jaktet på den i flere dager, men den var utrolig kjapp og fløy eller hoppet fra grein til grein og det var bestandig ei grein eller noen blader i veien. I går ble den heldigvis sittende på ei grein noen sekunder så det gikk an å få tatt noen kjappe bilder.


Tok en tur til Strømtjønna i går kveld, ikke så mye å ta bilde av, anna enn den blanke vannflata, men det var utrolig fint der allikevel.
Gikk opp på et høyt punkt vi har inne på beitet vårt lørdagskvelden for å ta bilder av solnedgangen, den ble ikke så voldsomt "dramtatisk" og dette var det eneste som kom ut av den turen:-)
Jeg sto der oppe til jeg pluttselig hørte det knaket  i løvskogen rett nedenfor meg...da var jeg snar med å pakke sammen og gå ned igjen. Er sett ei elgku med to små kalver der og jeg vil ikke risikere å bli ute for ei elgku som vil beskytte ungene sine..


De to her er faste følgesvenner når jeg rusler rundt omkring her hjemme, untatt når jeg skal ta bilder av fugler, da må de være igjen ved huset, eller, det nytter ikke å si til pus at han ikke får være med, han gjør som han vil uansett...:) men koselig å ha dem med seg ihvertfall.

6 kommentarer:

 1. Ja småfuglene har det megatravelt nå. Har noen blåtiter her og som trimmer noe voldsomt om dagen.
  Ellers så var bildet av katt og hund helt nydelige.
  Naturlige og fine.
  Ha en dyrisk dag.
  Klems Karin

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Karin :-)
   Ha en flott dag du og.
   Klem Anne

   Slett
 2. Noen fugler klarer du jo fange fantastisk så flott!! og vi hadde lyktes med den andre også hadde vi bare hatt litt mer flaks :-))

  Kjempenydelig hund og katt du har, ja åsså sønn da :-))))

  SvarSlett
  Svar
  1. For å si det sånn Anne...pusen og sønnen er like utspekulerte iblant..sukk:-)
   Men vi gir ikke opp den horndykkeren enda nei, pluttselig kommer sjansen igjen, og ihvertfall nå som du har den 150-500mm på låning.. :-)

   Slett
 3. Hei! Her var det mange flotte bilder!! Jeg har en katt med helt like farger som din:o)
  Nå har jeg lagt deg til som medlem hos Fotoringen under "Fotoblogger"!
  Hjertelig velkommen:o)
  Hilsen Helene

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen hjertelig takk :-)
   Ha en fortsatt fin dag Helene.

   Anne

   Slett