mandag 11. juni 2012

Søndagstur til Dovre


Søndag morgen tok vi turen opp til Dovre, været var ikke det beste og vi møtte regn et par ganger...Jeg fryktet det verste da tåken lå langt nedover fjellsidene på Oppdal, men heldigvis løste tåken seg opp når vi kjørte opppver Drivdalen og sola kom frem:)
Var spent på om vi så noe moskus denne gangen, fikk høre av ei venninne av meg at de hadde sett massevis av moksus helga før, men jeg hørte snakk om at de hadde begynnt å vandre innover til sommerbeitene nå så det var ikke sikkert vi så noe:-)
Men heldigvis hadde vi lykken med oss og vi møtte denne i Drivdalen :-)
Den plagdes tydeligvis med pelsfellinga og drev å klødde seg på en busk.


 Og bare sånn for å si ifra: denne var ikke truet på noe som helst vis, selv om den ser litt truende ut på et par bilder...den drev som sagt å klødde seg på trærne og gikk litt rundt seg selv. Den var på andre siden av Driva så den var trygg for plagsomme mennesker:-)

Under her driver den faktisk og klør seg på rumpa....All kløingen var nok strevsom for etter en stund la den seg likegodt ned og tok seg en lur


 Godt med en pause i sola :-)Vi tok turen videre oppover og når jeg forlot de andre midt på Dovre skremte jeg opp denne stakkaren, tror vi ble like redd begge to:) Nyttet ikke å få noe skarpt bilde av denne nei, den var altfor kjapp til det.Befant seg mye moskus over Dovre, men de fleste var et godt stykke unna, unntatt to som gikk såpass nærme at det gikk ann å få tatt bilder, ikke sånne superbilder, men greit nok..


Jeg måtte le av syklisten og moskusen under her...det var en snodig scene.. Syklisten stoppet først et stykke unna, satte seg ned og kikket litt på moskusene (det gikk en på hver side av veien) før han reiste seg og syklet rolig og bestemt forbi...moskusen under her sto lenge og så etter han...den så rett og slett ut som et spørsmålstegn :-D
Noe sier meg at mannen var "kjentmann" oppå der for han syklet uten sekk og virket temmelig "hjemmevant"...Mulig han visste at det var tryggt å passere, jeg hadde ikke turt!!Han under her traff vi på litt senere på dagen,  han gikk rolig og beitet ved Kongsvold sammen med en til, men den holdt seg mer i bakgrunnen.

Tviler på at bildene under trenger med forklaring, for noe vakrere en Dovre på en dag med både sol og litt tåke finnes nesten ikke..


Vi tok en tur nedover mot Folldal, morsomt å se fjellene fra en annen vinkel og. Og vi kom over både lama, esel og masse hester...så den vesle turen nedover der var ikke bortkastet.


Da vi sto ved de gamle gruvene på Hjerkinn var det snodig å se på været...nedover mot Folldal var det overskyet og regn, men snudde vi oss andre veien var det blå himmel og sol


Artig å få med seg noen av vekstene som finnes på Dovre, jeg vet ikke hva disse heter og trodde faktisk at den primulalignende rosa blomsten var hageplante, men der tok jeg visst feil :-)

Denne fuglen var nesten like morsom å se som moskusene, om jeg ikke tar helt feil så er det en blåstrupe.. kjempefin fugl, selv om bildet ble uklart (ble tatt mens jeg satt i bilen)

Mange bilder med tåke idag, men det ble nå sånn...er det absolutt lengste fotoblogginnlegget jeg har laget, men syns Dovreturene mine fortjener såpass...
Moskusen nederst her så jeg på baksiden av der jeg så moskus for første gang, om det er den samme aner jeg ikke, men det var uansett artig:-)

10 kommentarer:

 1. Hallo Anne
  Ja her var det virkelig masse flotte foto da du.
  Har vært på Dovre noen ganger, men så heldig som du har vært her har jeg aldri vært.
  Altfor langt unna vær gang.
  Knallheldig med blåstrupen og da.
  Virkelig flotte bilder som jeg misunner deg.
  Ha en fin dag da. Her er det guffent i dag også.
  Klems Karin

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Karin :-)
   Ja, jeg var virkelig heldig på denne turen, flaks med at jeg kom veldig nærme, men allikevel på trygg avstand på grunn av elva mellom oss, er liksom tryggest det med disse moskusene :-)
   Blir ny tur nokså snart, moskusene forsvinner nok innover fjellet etterhvert, men det er mye annet å ta bilder av på Dovre og.
   Ha en kjempefin dag du og Karin, overskyet her idag, men ingen nedbør....enda!!
   Anne

   Slett
 2. Nydelig :-) Kul han son sto å klødde rompa da! Må vær plagsomt å ha så mye pels og ingen hender å klø sæ med... hihi...

  SvarSlett
 3. Tusen Takk Inger-Lise:-)
  Ja, deinn herja godt me buskan for å klø sæ, e vel einaste måte nå få bort vinterpelsen på...e så vanvittig tjukk pels å sjø, men deinn trøngs vel om vintern :-)

  SvarSlett
 4. Masse flotte bilder Anne. Heldige du som får så mye bilder av moskus. Va litt snodige med den som klødde seg i rompa, må være tungt med alt det tjukke pels vil eg tro.

  Ønske deg ein flotte tirsdag. Her e det overskya så longt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Christine!!
   Det var en kjempeflott tur, og ikke sikkert jeg er like heldig neste gang så jeg setter stor pris på alle flotte dyrene jeg ser oppå der. Tok over 500 bilder :-D og satt igjen med litt over 200 når jeg var ferdig med å slette og redigere..ikke ofte jeg beholder så mange, men moskus, fjell sol og litt skyer gir mang fine bilder:)
   Håper du og får en kjempefin tirsdag, og her er det faktisk litt varmt nå, såpass at det går ann å gå i t-skjorte når mang driver og lager seg blomster bed og planter ned planter:-)

   Slett
 5. Wow...."nærkontakt" med moskus....mange flotte bilder fra turen til Dovre:)

  SvarSlett
 6. Tusen takk :-)

  Det var en kjempefin tur, var heldig med både moskusen og været :-)

  SvarSlett
 7. Snakke du om billedras fra Dovre!! nesten så en var med på turen selv, selv om en gikk glipp av Peppes Pizza, he he

  Fasinerende den moskusen, helt klart, og at du tar tur igjen og igjen det kan en jammen forstå. Sykkeltur oppå der, kan faktisk tenke meg det selv jeg faktisk :-)

  SvarSlett
 8. Hihi!
  også jeg da, som valgte å laste opp alle bildene i PNG.format og maksimal kvalitet...var over 200 bilder jeg skulle lagre på nettalbum, gjett om jeg holdt på lenge å laste opp:-)

  Jeg har planer om å bli der noen dager til sommeren/høsten (har hatt planer i flere år da, men nå har jeg ikke noe fjøs å ta hensyn til, så i år er det håp) Og da skal sykkelen så absolutt være med, er jo gedigne grusveier å sykle på innover der, men jeg har ikke planer om å passere moskusen så nærme som han på bildet mitt altså :-)
  Veien inn til Snøheim er jo stengt for all trafikk nå så skal man innover der må man sykle...eller ta bussen som går flere ganger for dag, men det er ikke lov å ha med seg sykkel på den bussen når en skal innover, bare når en skal tilbake...litt toskete :-)
  Jeg så faktisk mye småplanter og blomster som det hadde vært artig å fotografert med macro når jeg var der i helga..så neste gang skal macroen være med...ender vel med at jeg blir stanget i ræva av en moskus fordi jeg ligger langflat og tar bilder og glemmer å se meg for...hehe!!
  En sykkeltur på Dovre en fin høstdag, med høstfarger og sol hadde virkelig vært noe ;.)

  SvarSlett